Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Globalizációs "sikersztori": nincs már hova leminősíteni Gör
  2012-03-03 23:09:18, szombat
 
  2012-03-03. 20:17
Globalizációs "sikersztori": nincs már hova leminősíteni Görögországot

A lehetséges legrosszabb adóskockázati osztályzatra minősítette vissza Görögországot szombaton a Moody's Investors Service, azzal indokolva a döntést, hogy az athéni kormány adósságcsere-javaslata várhatóan súlyos, 70 százalékot meghaladó veszteséget okoz a görög államadósság befektetőinek. Mit is állít a világ a legtalálóbb grafittije? "Adjatok egy fegyvert és kirabolok egy bankot. Adjatok egy bankot, kirabolom a világot." Úgy néz ki, Görögország példája legalábbis ezt mutatja, van ebben valami igazság.
A világ legnagyobb hitelminősítő csoportja közép-európai idő szerint szombat hajnalban, az európai és az amerikai piaci zárások után Londonban bejelentette, hogy a már eddig is rendkívüli befektetői kockázatokra figyelmeztető "Ca" szintről "C"-re süllyesztette Görögország szuverén hazai és küladósságának besorolását.
A cég közölte azt is, hogy az új görög besorolásra nem állapít meg külön kilátást, tekintettel arra, hogy véleménye szerint "nagyon magas a kockázata" Görögország törlesztésképtelenné válásának, másrészt a "C" osztályzat a Moody's besorolási skálájának legalsó szintje, vagyis innen már nincs hova rontani a görög besorolást.
A nemzetközi hitelminősítők az egyes adósosztályzatokat rendszerint ellátják negatív, stabil, vagy pozitív kilátással, jelezve, hogy az adott besorolás belátható időn belül várhatóan tovább romlik-e, változatlan marad vagy javulhat.
A görög leminősítéshez fűzött indoklásában a Moody's Investors Service kiemelte, hogy a görög kormány által ismertetett adósságcsere-javaslatból következtethetően a programhoz csatlakozó befektetők jelentős veszteségeket fognak elszenvedni a portfólióikban lévő görög kormányadósság után.
A Moody's saját becslése szerint a már kibocsátott görög kormánykötvények által eredetileg ígért kamat és tőke, valamint az adósságcsere alapján a befektetőknek nyújtandó csomag értéke közötti különbség meghaladja majd a 70 százalékot, és ez már indokolja a "C" adósbesorolást - áll a hitelminősítő elemzésében.
A Moody's közölte: a magánszektorbeli befektetők részvételére tett javaslat - amely a további külső pénzügyi segítség előfeltétele - a cég kritériumai szerint értékvesztéssel járó adósságcserének - distressed exchange -, és így a görög kormánykötvények nem teljesítővé válásának minősül.
A hitelminősítő londoni elemzése szerint az EU-program és a javasolt adósságcsere csökkenti ugyan Görögország adósságterheit, ám a törlesztésképtelenné válás kockázata még az adósságcsere végrehajtása után is magas marad.
A Moody's véleménye szerint Görögországnak középtávon is "fizetőképességi kihívásokkal" kell szembenéznie, adósságrátája "sok éven át" a hazai össztermék (GDP) 100 százaléka felett marad, és a mostani, második pénzügyi segélyprogram kifutása után is valószínűtlen, hogy az országnak hozzáférése lesz a magántőkepiacokhoz.
Mindemellett a tervezett költségvetési és gazdasági reformokat is változatlanul nagyon jelentős végrehajtási kockázatok terhelik.
A Moody's szerint a jelenleg vártnál sokkal gyorsabb ütemű költségvetési konszolidációra és/vagy szerkezeti reformokra lenne szükség ahhoz, hogy a görög kormánykötvény-osztályzat a jövőbeni t

További részletek: http://kuruc.info/r/42/92982/#ixzz1o5u510Q0
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: magánszektorbeli, kormánykötvények, konszolidációra, értékvesztéssel, adósságcserének, fizetőképességi, küladósságának, adósbesorolást, görögországnak, adósságterheit, kormánykötvény, kormányadósság, portfólióikban, leminősítéshez, hitelminősítők, hitelminősítő, süllyesztette, figyelmeztető, befektetőinek, változatlanul, globalizációs, adóskockázati, segélyprogram, valószínűtlen, görögországot, költségvetési, veszteségeket, befektetőknek, adósságrátája, adósságcsere, szembenéznie, indoklásában, bejelentette, részvételére, végrehajtási, államadósság, lehetséges legrosszabb, athéni kormány, görög államadósság, legtalálóbb grafittije, világ legnagyobb, amerikai piaci, görög besorolást, nemzetközi hitelminősítők, adott besorolás, görög leminősítéshez, görög kormány, programhoz csatlakozó, portfólióikban lévő, adósságcsere alapján, befektetőknek nyújtandó, hitelminősítő elemzésében, Investors Service,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Egyszerűen  Facebookon kaptam  Az Európai Unió is foglalkozik...  Föld napja április 22  Beney Zsuzsa - Balatoni elégia  Szép estét kedves látogatóimna...  William Shakespeare idézet  Nagyon furcsa szeretni valakit...  Föld napja április 22  Gondolatok az életről és szere...  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Búzaszentelés  Nagyon furcsa szeretni valakit...  Facebookon kaptam  Sokkal bölcsebb a természet,  Jó éjszakát  William Shakespeare idézet  Alakot vált...  Beney Zsuzsa - Balatoni elégia  Föld napja április 22  Környezetvédelem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nehezen engedem  Tehetségtelen gyerek nincs.  Minden gyerek jó.  Ma  Facebookon kaptam  Bella István: Zsoltár  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Sirató  A keserű igazság  Ma a legtöbb civilizált ember ...  A végzet az  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Maradék idő  S a dalok tanulsága  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Alvó cica  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Balatoni elégia  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  képre írva  Facebookon kaptam  Maradék idő  Fodor Ákos költő,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 26  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  A könnyek összegyűjtése  Facebookon kaptam  Lábad nyomát megőrzi a föld.  Föld napja április 22  Naplemente  Esti kép  Facebookon kaptam  Esti kép  Palóc Grand Canyon  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Ez a jó az alvásban.  Nehezen engedem  Facebookon kaptam  Lábad nyomát megőrzi a föld.  Az elfogadásnak...  Volt egy...  Egyik kedvenc festőm Fernando ...  Minden szülő a lényével nevel.  Nagyon furcsa szeretni valakit...  A lelki élet nem arról szól, ....  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam  A Föld napja  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Sokkal bölcsebb a természet,  Ez a jó az alvásban.  Szent György nap  A keserű igazság  Kellemes esti időtöltést  Esti kép  Facebookon kaptam  Esti kép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
lehetséges legrosszabb, athéni kormány, görög államadósság, legtalálóbb grafittije, világ legnagyobb, amerikai piaci, görög besorolást, nemzetközi hitelminősítők, adott besorolás, görög leminősítéshez, görög kormány, programhoz csatlakozó, portfólióikban lévő, adósságcsere alapján, befektetőknek nyújtandó, hitelminősítő elemzésében, magánszektorbeli befektetők, további külső, görög kormánykötvények, hitelminősítő londoni, javasolt adósságcsere, adósságcsere végrehajtása, hazai össztermék, országnak hozzáférése, tervezett költségvetési, jelenleg vártnál, magánszektorbeli, kormánykötvények, konszolidációra, értékvesztéssel, adósságcserének, fizetőképességi, küladósságának, adósbesorolást, görögországnak, adósságterheit, kormánykötvény, kormányadósság, portfólióikban, leminősítéshez, hitelminősítők, hitelminősítő, süllyesztette, figyelmeztető, befektetőinek, változatlanul, globalizációs, adóskockázati, segélyprogram, valószínűtlen, görögországot, költségvetési, veszteségeket, befektetőknek, adósságrátája, adósságcsere, szembenéznie, indoklásában, bejelentette, részvételére, végrehajtási, államadósság, kockázatokra, mindemellett, leminősíteni, végrehajtása, előfeltétele, osztályzatra, kihívásokkal, görögország, kritériumai, javaslatból, besorolásra, besorolását, elszenvedni, kibocsátott, tekintettel, elemzésében, ismertetett, teljesítővé, legtalálóbb, változatlan, rendszerint, minősítette, sikersztori, hozzáférése, legrosszabb, veszteséget, programhoz, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5313
  • e Hét: 19543
  • e Hónap: 30654
  • e Év: 184150
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.